Hier laat ik zien hoe mijn fiets heb opgeknapt!

Het kleuren van je fiets is een leuke bezigheid en goed voor je ontspanning. Je kunt ervoor kiezen om het alleen te doen, maar het is ook leuk om dit samen te doen met vrienden of buren. Nadat je de gekleurde fietsonderdelen besteld en ontvangen hebt, kun je ze zelf monteren op je fiets. Daarvoor heb je natuurlijk wel gereedschappen nodig. Heb je dit niet in huis, dan is er vast wel iemand in de buurt die je wil helpen met dit leuke project.

Start Kleurjefiets project

Om je een idee te geven hebben wij een oude leenfiets aangeschaft en zijn wij ons eigen Kleurjefiets project gestart. De komende weken zullen wij jullie op de hoogte houden van de metamorfose die deze fiets zal ondergaan. Hieronder zien jullie een foto van de fiets en zoals je ziet kan deze fiets wel een opknapbeurt gebruiken. Het zadel is zwaar versleten, de fietsbanden zijn aan vervanging toe en de handvatten plakken bij warm weer. Kortom tijd voor nieuwe gekleurde fietsonderdelen!

De leenfiets zoals ik hem kreeg

Welke gekleurde fietsonderdelen hebben wij gekozen?

Wij hebben ervoor gekozen om onze roze fietsonderdelen toe te passen. De roze kleur is goed combineren met vele basiskleuren en zorgt voor een frisse en opvallende uitstraling. Hieronder hebben wij een foto toegevoegd van de onderdelen die wij hebben toegepast.

Roze fietsonderdelen

Hoe vervang je de fietsonderdelen?

Om te beginnen zal je eerst de oude fietsonderdelen moeten verwijderen. Dit doe je met behulp van gereedschappen. Gelukkig zijn de fietsen in elkaar gezet met de meest voorkomende gereedschappen, hierbij kun je denken aan steeksleutels, imbussleutels en schroevendraaiers. Wanneer je dit in huis hebt, dan kom je al een heel eind. Owjah en niet te vergeten een Simson plaksetje, hiermee kun je de buitenbanden vervangen. Zoals je hieronder kunt zien, zijn wij begonnen met het demonteren van de wielen. Vervolgens hebben wij het zadel, de fietsbel en de handvatten gedemonteerd.

De demontage is begonnen

Hoe ziet de kleurencombinatie op de leenfiets er uit?

Na het demonteren van de oude en versleten fietsonderdelen hebben wij de roze fietsonderdelen op de fiets gezet. Dit is het perfecte voorbeeld hoe snel je de fiets met een paar gekleurde fietsonderdelen een hele andere uitstraling kunt geven. Vergelijk de eerste foto maar eens met deze foto hieronder. Dit ziet er toch een stuk vrolijker uit en door de unieke uitstraling is de fiets gemakkelijk terug te vinden.

Zo op het eerste gezicht ziet het er al een stuk beter uit

Hoe kan de fiets nog mooier maken?

De fiets kun je nog mooier maken door de fiets ook in je favoriete kleuren te spuiten. Daarvoor dien je de fiets helemaal te strippen, je lievelingskleuren te kopen bij de plaatselijke verfspecialist en de fiets overspuiten in je gewenste kleuren. Wij raden je aan om eerst alle roestplekken te verwijderen van het fietsframe en vervolgens een primer te gebruiken, waardoor het fietsframe beter beschermd wordt tegen beschadigingen. Zie hieronder het resultaat, grijze primer en de roze fietsbanden, een mooie kleurstelling.

Fiets in de Primer, ook wel een mooi contrast zo met die roze fietsbanden

Wij hebben er uit eindelijk voor gekozen om het fietsframe in de kleur Reseda Groen (RAL 6011) te spuiten. De overige fietsonderdelen, zoals de spatborden en het stuur, hebben wij gespoten in de kleur mat zwart. Dit zorgt voor een mooi contrast tussen alle onderdelen.

De fietsonderdelen liggen weer klaar voor montage

Eindresultaat

Nadat je alle fietsonderdelen naar wens hebt overgespoten en de verf goed is opgedroogd, kun je de fiets weer monteren. Hieronder zie je het eindresultaat van de fiets. Wat een verschil hè ten opzichte van wat het was! 

Hierbij presenteer ik met trots het eindresultaat

Wil je ons blijven volgen? Bezoek dan onze Instagram pagina, daar vind je ook de hele fotorapportage en meer foto’s van het eindresultaat van dit kleurjefiets project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *